dimecres, 1 de juny del 2011

Descobert un mausoleu romà sota el Museu Marítim

Localitzen un mausoleu romà sota el Museu Marítim
És el primer sepulcre del segle II trobat a la ciutat de Barcelona

Museu Marítim de Barcelona
Façana del Museu Marítim de Barcelona

La restauració d’un espai arquitectònic ha posat al descobert, un cop més, una troballa arqueològica sorprenent. En aquesta ocasió, l’equip oficial d’arqueòlegs que, des de 2009, treballa al Museu Marítim de Barcelona ha descobert les restes d’un impressionant mausoleu de l’època romana que durant segles ha estat sepultat sota les Drassanes Reials. L’informe dels especialistes destaca que es tracta d’un mausoleu de planta rectangular que presenta diverses estructures que evidencien una rica varietat tipològica de rituals funeraris associats a inhumacions i a incineracions.

Així mateix, la descoberta ha posat en relleu la delimitació de les antigues drassanes medievals, és a dir, la porta de Barcelona. Per aquest motiu, l’equipament té previst instal·lar l’entrada a les Drassanes de cara al mar, cosa que convertirà el vestíbul en un espai multifuncional anomenat la Porta de la Ciutat.

Les restes s’han localitzat de manera fortuïta durant el procés de reforma integral de l’edifici de les Drassanes Reials, iniciat l’octubre de 2009. Aquesta intervenció també comporta un replantejament museogràfic de la seva exposició principal, que s’acomiada tal com es coneixia fins ara.

Veure la Galeria de Fotos.

Notícia publicada a www. sapiens.cat