dimarts, 28 d’abril del 2015

El temple romà de Vic


Sabíeu que a Vic hi ha un temple romà? La veritat és que és una petita gran joia al cor de Vic, una ciutat amb un gran encant. Ara bé, el temple té una història molt particular... Us animeu a buscar-la?  

4 comentaris:

Unknown ha dit...

es molt guapo el temple i per aixo l'han de vigilar mes per els visitants

Unknown ha dit...

la veritat no ho sabia però pareix que es interessant de visitar. Semble bonic i deu ser molt gran.seria interesant de visitar

Cristina ha dit...

Jo no n'estava assabentada de que a Vic hi hagués un temple romà, em pareix molt interesant. Per això m'he animat a buscar informació i he trobat que L’any 1882 es va passar a destruir presó de Vic, que estava instal•lada a l’antic castell dels Montcada. Llavors va aparèixer entre els murs medievals, l’estructura d’un temple romà que estava perfectament conservat. La tradició historiogràfica de la ciutat de Vic coneixia l’origen romà de l’antic castell dels Montcada: ja al segle XVIII, Joan Lluís de Montcada es referia al castell com a «obra d’Hèrcules».
Durant la primera meitat del segle XX el temple es va anar reconstruït. Així es va recuperar, la imatge arquitectònica del temple.
El temple constitueix un exemple notable, ja sigui pel seu estat de conservació, de l’arquitectura pública provincial desenvolupada en un assentament de dimensions i escala limitades, ubicat a l’interior del "conventus tarraconensis". Aquest temple aporta claus importants per valorar el significat cultural del procés de romanització a les comarques de l’interior de Catalunya.

Unknown ha dit...

Trobo com dius tu que es una joia! Podria'm visitar-lo. MOLT BONIC!!!!