dissabte, 6 de febrer del 2016

Bones notícies per a Empúries

Durant els propers mesos s'obrirà el magatzem soterrani de la casa dels mosaics d'Empúries i esposarà en marxa la seva museització,


Segons descobrir.catLes obres d’adequació del magatzem subterrani (criptopòrtic) de la Casa dels Mosaics d’Empúries ja s’han acabat, i es recupera així un element imprescindible per entendre el funcionament de la vida quotidiana dels romans.

La Casa dels Mosaics de la ciutat romana d’Empúries és una de les més ben conservades del conjunt arqueològic empordanès i constitueix un dels elements icònics del jaciment per les seves grans dimensions i pel fet de conservar, ‘in situ’, un magnífic conjunt de mosaics originals romans. Ara se n’ha recuperat el criptopòrtic, una galeria subterrània on s’emmagatzemaven àmfores i productes alimentaris com l’oli i el vi, un espai que abans estava tancat al públic, sobretot per temes de seguretat.

Les obres d’adequació han consistit en la substitució de l’embigat, la restauració de tots els elements originals conservats d’època romana i la dotació dels serveis d’il·luminació i seguretat per a la seva inclusió, properament, dins el recorregut actual del jaciment.


Llegir tota la notícia AQUÍ.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Em pareix molt bé que es pugin reformar algunes coses per a que cada vegada poguem saber com eren i com vivien.